Pizzasallad
. Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
Du behöver:
ett litet vitkålshuvud (ca 7 dl när den är strimlad)
2 msk olivolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare.
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel) Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.
Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.
Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar