Nougatrutor med havregryn
Ingredienser
200 g margarin smällt8 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk ljussirap
Ett paket nougat Brukar finnas vid bakvaror 250g (Odense nougat hade jag)
Gör så här
Sätt ugnen på 200 g. Smörj långpannan med lite margarin. tag fram en plastbunke och typ en slev eller en sked eller något liknande.
Blanda ihop margarinet, havregryn, vetemjöl, bakpullver, socker, vaniljsocker och sirap. Tills det blir som en massa. Häll det i långpannan och sätt in den i ungen i 10 min.
Blanda ihop margarinet, havregryn, vetemjöl, bakpullver, socker, vaniljsocker och sirap. Tills det blir som en massa. Häll det i långpannan och sätt in den i ungen i 10 min.
Tag ut långpannan ur ungen. Tag fram nougaten ur kylen. Hämta en osthyvel. Hyvla sedan nougaten och lägg på den Varma havremassan. Var noga att den kommer överallt. Låt sedan nougaten smälta ovanpå. När formen har svalnat ställ in den i kylen ca 1 timme tills det har blivit kallt. (Jag delade bara nougaten i bitar, eftersom kakan är så varm när den kommer ut smälter nougaten och du behöver bara bre ut den)
Ta en vass kniv och skär den i rutor. Kom ihåg att du måste ha den i kylen annars smälter nougaten.
LYCKA TILL!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar